Tradicionális Ho’oponopono ma

Emelkedj  magasra, az isteni szeretet állapotába, onnan minden másképp látszik és az a  szeretet mindent begyógyít.

 

Tradicionális Ho'oponopono


ALOHA és PONO,

a szeretet és a hozzátartozó egyetemes értékrend, melyből ha kicsúszunk felborul az egyensúly mind a belső, mind a külvilágban.


Igaz, nem a hawaii szigetek valamelyikén születtünk többszáz évvel ezelőtt, nem hawaii vér csorog az ereinkben, nem egy támogató közösségbe születtünk bele,  a szüleink, nagyszüleink szemei nem figyeltek ránk óvóan, sokszor nem volt aki megmondja mi az igazán jó és mi a rossz. Nem volt aki emlékeztessen isteni nagyszerűségünkre, a létezés nagyszerűségére. Sok mindent tanultunk, de nem tanultuk meg a létezés, egymás  és önmagunk tiszteletét. Mi az alapvető értékrend, mely örömet, életerőt, harmóniát hoz nekünk… merre induljunk az életbe…  hol van a világban a helyünk…  igen, nem volt aki megtanítson.

 

Tradicionális ho’oponopono


Ott régen Hawaiin a tradicionális ho’oponopono könnyen alkalmazható volt, hisz a kicsi ember abba született bele, azt látta, azokra a megoldásokra, szertartásokra volt hangolva.
A mai családokat elnézve, hogy is lehetne összehívni őket egy tudatos, harmóniára, megoldásra törekvő szándékkal teli együttlétre. Jó, ha ezt meg lehet tenni.

S mégis a  szellemi törvények örök érvényűek.
A jó hír az, hogy egymagunk is sokat tudunk tenni a családi harmónia érdekében. Legalább mi ne törjünk PONO-t magunkkal és másokkal.
Minden mindennel kapcsolódik (KALA), ha én változom a világ is változni fog és nem csak az én érzékelésemben, másokéban is. Tudjátok, a pillangóeffektus. Vagyis, ha egy dinamikus rendszer (család) egyik eleme megváltozik az  tartós hatással van a rendszer egészének működésére. Saját apró változásaink is hatnak a nagy Egészre, tanítva-alakítva a családi mezőt.Tradicionális ho’oponopono  hatékony konfliktus megoldó folyamat, empátiás kommunikációval, mely visszaállítja a harmóniát, lelki békét,  megértést és bölcsességet hoz a kapcsolatokba. Közelebb kerülünk isteni mivoltunkhoz, egymáshoz. Ehhez fel kell emelni magunkat a magasba tiszta szívvel és igaz szándékkal. Az isteni nézőpont új rálátást és megértést ad, s talán ezután már a megbocsájtás is szükségtelen.


AKA szálak


Az AKA szálak (érzelmi energetikai szálak) megtisztulnak, s mindenféle nehéz energiák helyett újból áradhat a szeretet. ALOHA, ami táplálja a világmindenséget.
Ha megoldódott egy konfliktus kívül vagy belül, tisztulnak az érzelmi és gondolati szokásaink, melyek információt továbbítanak DNS-ünk felé. (Epigenetika)
Érdemes utána olvasni Dr. Bruce Lipton sejtbiológus, kutató munkásságának is. (Gondolataink hatása egészségünkre, életünk körülményeinkre.)


Ide kapcsolódik az ALOHA szellemiség első pontja: IKE – A világ(od) olyan amilyennek hiszed. Az érzékelt világ a saját teremtményünk és azt sugározzuk ki, ami bennünk van.

Minden okunk megvan arra, hogy szeretetet és melegséget árasszunk a világra. Ehhez nem kell más, csak az a bizonyos TUDATOSSÁG és SZÁNDÉK. Tudatában lenni: Mi van velem? Milyen érzések, gondolatok cikáznak rajtam keresztül? Hogy viszonyulok magamhoz és a világhoz? S ez épp merre visz? Milyen rezgéseket sugárzok ki magamból?

S nem kell mindent elhinni, ami épp az eszünkbe jut, lehet, hogy csak szemüveget érdemes cserélni és a világ máris élhetőbb lesz. Lehet figyelmet áthelyezni oda, amit valóban gyarapítani szeretnénk. (MAKIA)A változtatás bármelyik pillanatban lehetséges, hiszen a Forrásból minden pillanattöredékben újból épül a valóság. Hawaii hit szerint is jelen pillanatból teremtjük kapcsolatainkat, életkörülményeinket, életenergiánkat vagyis a jövőnket. (MANAWA – Az erő a jelenben van) A jelenben férsz hozzá a belső erőhöz (MANA).Tradicionális ho’oponopono és más hawaii  módszerek segítségével teremtsünk életerőt, örömöt, kedvességet, hogy érdemes legyen megosztani. Fekete kövek helyett legyen fénnyel teli a “tál” és boruljon virágba az Élet.


Jó szívvel ajánlom:

 A 2 napos   Huna – Hawaii szigetek szellemi értékei, tanfolyamot, mely hozzásegít a megértéshez, önmagad teljességéhez és a harmonikus kapcsolatokhoz, miközben értékes tudáshoz jutsz hawaii szellemiségéből.

Az egynapos kapcsolatokról szóló workshopot:

 

Tradicionális Ho’oponopono ma