Hawaii iránytű a rendezett kapcsolatokhoz, az örömtelibb élethez

Tradicionális ho’oponopono irányelvei

Életünk minősége a kapcsolataink minősége

A hawaii gyógyító hagyományok talán legfontosabb területe: kapcsolatokkal való mélységes törődés.

Létünk alapja a kapcsolódás. Testi és lelki egészségünk, sikereink vagy kudarcaink nagymértékben függnek múltbéli és mostani kapcsolataink minőségétől. Egy kapcsolat, vagy egy közösség lehet szerető, támogató. Olyan, mint egy védőháló vagy annak ellenkezője, energia elfolyató, mérgező, és lehet e két véglet között sokféle árnyalat.

A konfliktusok és a velejáró érzelmi sérülések emberi létünk velejárói. Mindannyiunk életében voltak és vannak  olyan események amikor ez megtörténhet. Az ősi hawaii gyógyító hagyományokban törekedtek arra, hogy mihamarabb megoldják, feldolgozzák a “nehéz” érzelmeket és visszaállítsák a harmonikus állapotot.

Egy szép hawaii hasonlat szerint, amikor megszületünk olyanok vagyunk, mint egy Fénnyel teli tál. Világít a lelkünk fénye, isteni esszenciánk. Aztán életünk eseményei, rossz tapasztalataink következtében fekete kövek (harag, félelem, szégyen, bűntudat stb.) kerülnek a tálba és lelkünk fénye halványodik. Ha sok a kő elveszítjük a kapcsolatot valódi lényegünkkel. A felszín alatti  fekete zsákokkal, kövekkel (hawaii nevén eleeleeke) kapcsolódunk a külvilághoz.

Más szóval a bűntudat, szégyen, félelem, harag…  blokkokat hoz létre energetikai rendszerünkben , melyek gátolják az életenergia (MANA) áramlását. Ráadásul túl sok energiát igényel az egyensúly fenntartása.

A problémás kapcsolatok  átjárják életünk területeit, rontják a hangulatunkat, egészségi állapotunkat és rejtett önszabotáló folyamatokat indíthatnak el. A hawaii gyógyítók a betegségek 80%-át spirituális eredetűnek tarják.

 

Kapcsolataink Aloha szellemiségben

 

Tradicionális ho’oponopono – A kapcsolatok rendezésének hawaii útja  messze túl mutat a felszínen.

ALOHA és PONO –  Egyetemes elvek és a kapcsolatok gondos ápolása

Aloha és Pono egyfajta hozzáállás az élethez. Visszatérés a szeretethez és a harmóniához, ha elhangolódtunk tőle. Minél előbb annál jobb, de sohasem késő. S ez a lehetőség VALÓS!

Joggal felmerülhet a kérdés mi hasznunk lehet ebből?

Ott régen Hawaiin a tradicionális ho’oponopono könnyen alkalmazható volt, hisz a kicsi ember abba született bele, azt látta, azokra a megoldásokra, szertartásokra volt hangolva.
A mai családokat elnézve, nem valószínű, hogy mindig jól működne. Összehívni a családtagokat egy tudatos, harmóniára, megoldásra törekvő szándékkal teli együttlétre. Jó, ha ezt meg lehet tenni.


Megértés és tudatos változás

Mivel nem a több száz évvel ezelőtti Hawai’in élünk egy támogató, szerető közösségben,  jogosan merülhet fel a kérdés: Tudunk-e ebből hasznosítani valamit? Tapasztalataim szerint igen! Működik fizikai találkozás nélkül is.

Minden mindennel kapcsolódik. Ha én változom a világ is változni fog és nem csak az én érzékelésemben, hanem másokéban is. A tudatosság új szintjeinek ébresztésével, tiszta szándékkal lebonthatjuk magunkban azt,  ami elzár a szeretettől. Saját változásaink hatnak a nagy Egészre, tanítva-alakítva a családi mezőt.

A saját rezgésünk emelkedése, a belőlünk sugárzó szeretet minden lény javára szolgál.

 

Hawaii iránytű a rendezett kapcsolatokhoz – feltárulnak az emberi kapcsolatok rejtett titkai:

A hawaii szellemi tradíciók eszközeivel, úgy tekinthetsz kapcsolataidra, mint még soha. Sok új szempontot, megértést, felismerést és nem utolsó sorban megoldást lehet találni a kapcsolatok hawaii megközelítésében. Olyan tapasztalatot szerezhetsz, ami később is segítségedre lehet bármilyen kapcsolati problémánál. Megvizsgáljuk a láthatatlan energetikai – AKA – szálakat.

Az én rezgésem az én üzenetem az univerzum felé.

 
FONTOS:   Nem jogosít fel a mások gyógyítására, kezelésére!

Szintén fontos, hogy ez a nap nem a modern, 4 mondatos Ho’oponoponoról szól!

 

Részvételi díj:    18 000 Ft/1 nap

10.00 órától kb. 16.30 óráig tart a program, szünetekkel.

Következő időpont:   2022. január 30.

Ha érdeklődsz a workshop iránt kérlek jelezd felém
.

Helyszín: Online tér, Skype alkalmazással

Érdeklődés, jelentkezés:

kutics.marianna@gmail.com
+36 20 982 5535

 

Kapcsolataink Aloha szellemiségben

 

A témához kapcsolódó cikk:

Tradicionális Ho’oponopono ma

Mi Magazinban megjelent cikkek