Miben segítenek a hawaii gyógyító tradíciók?

 

kulcs a harmonikus, sikeres, egészséges élethez!

 

A hawaii gyógyító tradíciók egyik erőssége a harmonikus kapcsolatokban való létezés. S ebben rejlik a legnagyobb segítség is számunkra. Hiszen létezésünk alapja a kapcsolódás.

Életünk problémái jórészt a kapcsolatainkból erednek. A harmonikus kapcsolódás másokhoz a mentális és érzelmi állapot a fizikai egészségünk alapja.


Hawaii  gyógyító művészete családot, közösséget összefogó, szeretetben megtartó szellemiség. A  gyógyító tradíciók emlékeztetnek a mindannyiunkban szunnyadó ősi Tudásra. A Tudásra ami a létezés alapja, ami végtelenül egyszerű, tiszta és örök érvényű. Felébresztik a létezés  Örömét, a Teremtőerőt, a Mindenség iránti Tiszteletet és nem utolsósorban mindenek alapját a Szeretetet.

A család és bármilyen emberi közösség  bonyolult kapcsolati rendszer. Tele rejtett dinamikával vagyis minden élethelyzet mögött egy bonyolult kapcsolati háló rejlik, sokféle irányú és minőségű energiák áramlásával.

A Hawaii Családtérképek ennek a kapcsolati rendszernek adott szituációban való felismerése, feltérképezése. Minden élethelyzetre más a térkép. A hawaii sámáni tradíciók ebbe a láthatatlan világba nyújtanak betekintést.
Életünk alapja a család, ahova születünk illetve ahol felnövünk.  Életre szóló meghatározottság lehet, ha nem vagyunk tudatosak és nem nézünk a színfalak mögé.

A Hawaii Gyógyító Hagyományok alapja a mély ismeret az emberi lélekről, a családszellemről. A családszellem a család kollektív emlékezete az ősökkel,  családi mintákkal, rögzült ideákkal. Kapcsolódásunk ehhez a mezőhöz  van, s áthatja életünket. 

Nem véletlen, hogy a tradicionális ho’oponopono szertartásokra meghívták az ősöket is. Egyrészt az ősök iránti mély tiszteletből, másrészt a család egy egység és az is odatartozó, aki már nincs az élők sorában.  A rituálék során együtt oldották meg a problémás helyzetet a szellemi vezető, a Haku segítségével. Így tudtak PONO-ban élni a családok közösségek.

 

Aloha és Pono

A PONO jelentése tisztelettel bánni egymással, önmagunkkal és a környezetünkkel. A PONO állapotában az emberek közötti kapcsolatokban a szeretet, az öröm és a harmónia áramlik.
A családtérkép felállítása egyéni gyógyító együttlétben is lehetséges, nem szükséges feltétlenül más személyek bevonása. Mindegy csoportban vagy egyéni ülésben alkalmazzuk, a térkép nagyon sokat elárul az adott helyzetről, ami megváltoztatható általa. Ez a változás hatással van az összes szereplőre.


A a hawaii gyógyító tradíciók tudástára alapján az érzelmi valóságban végzett “munka” által lehetőségünk nyílik:

  • Családi és más emberi kapcsolatok  harmonizálására (családi problémák, sérelmek, társkapcsolat vagy annak hiánya stb.)
  • Belső gyermek meggyógyítására
  • Családi minták felismerésére és átalakítására
  • Toxikus kötődések feloldására
  • Érzelmi traumák, blokkok megszüntetésére
  • Célok elérésére, célok útjában álló blokkok, személyek feltérképezése

  • Önszeretet, önbecsülés helyreállítására
  • Egészség megőrzése (gondolati és érzelmi világunk hatással van a fizikai testünkre)
  • Életerő, energia teremtésére

Gyakorlatilag az élet bármely területén alkalmazható hatékony eszköztár.
Az egyéni konzultációról bővebben itt olvashatsz.