HUNA, a LÉT mélységeiben gyökeredző sokezer éves gyakorlati tudástár  a világ működéséről örömmel, életerővel és szeretettel. Nem egy felszínes spirituális divatirányzat.

 

Huna

Hawai’i különleges hely. Páratlan természeti szépséggel és letisztult szellemiséggel. A  szellemi örökség összefoglaló neve Huna, a látható világot teremtő  anyagon túlinak az ismerete.

Értéke és szépsége a természettel, az élettel való összhangban rejlik. Szinte hihetetlenül mélyen gyökerező tudás az emberi lélekről, az emberi kapcsolatokról és a látható világot alakító láthatatlan valóságról, az univerzum törvényszerűségeiről. Mindez csodálatos történetek, énekek és a Hula tánc által maradt fenn. Az ének és a tánc összeköt az ősök tudásával és így adódik át a következő generációnak.

A Hunát  átjárja a Létezés, a Teremtés és a Természet megértése és  tisztelete és megvannak benne az eszközök az örömteli kapcsolódáshoz és az életenergia – a Mana megteremtéséhez.

Olyan Tudás ez, ami számunkra, itt és most élő emberek számára is követendő. Követendő…  ha örömben, egymást megértő, tisztelő, szeretettel teli kapcsolatokban szeretnénk élni. Ha  szeretnénk, hogy átjárjon az életerő, harmóniában legyünk  a bennünk lakozó istenivel, a Teremtéssel.

Cook kapitány érkezéséig Hawaii ismeretlen és érintetlen volt, nem szerepelt a világtérképeken, mivel a legizoláltabb hely a világon. A Csendes óceán közepén helyezkedik el, több ezer kilométerre a legközelebbi szárazföldtől. Ennek köszönhetően ősi kultúrája, tudása az 1800-as évekig, a misszionáriusok érkezéséig érintetlenül megmaradt. Így 3-4 generációval visszatekintve az  időben a tiszta tradíciókhoz jutunk, tiszta ősi forráshoz, a „fehér ember” hatásai nélkül.

Ezt a tudást – ami a mai korban is megállja a helyét –   kahunák őrizték és az elmúlt néhány évtizedben került napvilágra.

Aloha nem csak köszöntés…

Aloha a szabadon áramló szeretet. A valódi szeretet. A látható és láthatatlan szálakon áramló szeretet.  Aloha kedvesség, jóindulat, megértés, bizalom, gondoskodás, becsületesség.  Aloha a jóllét, a derű, az élet örömének forrása, a Teremtés harmóniájában való létezés. Az Isteni felismerése mindenben és mindenkiben. Aloha a szeretet, ami cselekszik is.

Tudatában lenni a létezésnek, jelen lenni a létezésben.  Aloha egy létállapot, amikor átjár az öröm és a hála. A létezés örömének a megosztása.  /ALO – jelenlét, megosztani, közel kerülni,  OHA – örömteli, szétáradás Ha -az élet lélegzete, életenergia/

Ez a Tudás Serge Kahili King  ( http://www.alohainternational.org/  ) által vált ismerté Aloha szellemiség néven.  A Huna 7 törvénye,  ami életünk bármelyik területén alkalmazható.   A világlátás csodaszép összegzése ősi, Hawaii nyelvezettel.

 

IKE – A világ olyan amilyennek hiszed.

KALA – Nincsenek határok.

MAKIA – Az energia követi a figyelmet.

MANAWA – MOST van életem egyetlen pillanata.

ALOHA – A Szeretet az, ami boldoggá tesz.

MANA – Minden erő megvan bennem.

PONO – A hatékonyság az igazság mércéje.

 

Jó szívvel ajánlom az  Aloha és Pono – bevezetés vagy a  Huna – Hawaii életszemlélet és szellemi tudás  workshopokat, melyek hozzásegítenek önmagad teljességéhez és a harmonikus kapcsolatokhoz, miközben értékes tudáshoz jutsz hawaii szellemiségéből.

 

 

Aloha szellemiség

 

Huna – Hawai’i szellemi öröksége
Tagged on: